Fundació Pro-Penedès

logopropenedesreflexos

 

Què és?

La Fundació Pro Penedès és una entitat de promoció econòmica i social amb una trajectòria de més de 25 anys al Penedès que basa el seu treball en el consens conjunt entre empresaris, sindicats i l’administració local, amb la voluntat de fer possible reunir, en una mateixa taula de treball, a tots els col·lectius interessats en el desenvolupament del Penedès.

Objectius i activitats

 • Promoció i edició d’estudis sobre la realitat socio-econòmica de la zona
 • La realització d’activitats d’inserció laboral i de creació d’ocupació de persones afectades de qualsevol tipus o naturalesa de disminució física, psíquica o sensorial
 • La potenciació del Pla Estratègic a l’Alt Penedès.
  • Desenvolupament del territori i de la indústria.
  • Foment de la cohesió social.
  • Impuls de la cultura al Penedès.
  • Vertebració de les iniciatives turístiques.
 • Activitats diverses que puguin coadjuvar a la dinamització dels diferents sectors econòmics del Penedès.
 • Consell econòmic i social.
 • Jornades.
 • Conferències
 • Comunicació i campanyes.
 • Reunions de treball.

Què ofereix?

Des de la Fundació portem a terme diferents programes per tal d’aconseguir aquests objectius:

PROGRAMA INCORPORA. TREBALL AMB SUPORT DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT SEVERA

PROGRAMA-INCORPORA medium

La Fundació Pro-Penedès en col·laboració amb l’ Obra Social “la Caixa”, forma part de la xarxa d’entitats socials que participen dins el programa INCORPORA.

El programa INCORPORA promou iniciatives que tenen com a objectiu la promoció social i laboral de les persones en situació de vulnerabilitat social, i en aquesta nova convocatòria l’Obra Social “la Caixa” ha apostat fermament per un dels projectes més consolidats per la Fundació Pro-Penedès, en matèria d’ocupació, com ha estat el Dispositiu INSERIM. La participació dins el programa INCORPORA, canalitzat a través del Dispositiu INSERIM, potenciarà de manera directa la capacitat d’inserció de la Fundació Pro-Penedès en benefici de la comarca del Penedès, impulsant la col·laboració entre empreses, institucions públiques i la societat, amb el compromís de contribuir en la inserció laboral de les persones amb risc d’exclusió social.

PUNT FORMATIU INCORPORA

Logo Incorpora

A través del Punt Formatiu Incorpora de l’Obra Social de “la Caixa” portem a terme formació específica pensada d’acord amb les necessitats laborals del nostre territori. Durant l’any 2015 hem ofertat tres cursos de formació ocupacional: Auxiliar de la Indústria Alimentària, Mosso de Magatzem i Auxiliar de Comerç.

 

DISPOSITIU INSERIM

 

DISPOSITIU-INSERIM medium

La Fundació Pro Penedès aposta per la integració laboral de les persones amb discapacitat de la comarca de l’Alt Penedès, garantint la igualtat d’oportunitats dels col·lectius menys afavorits.

 

PLA ESTRATÈGIC DEL PENEDÈS

 

logo pla estrategic canvi

La FUNDACIÓ PRO PENEDÈS dissenya el Pla Estratègic del Penedès, per a revisar plantejaments a mig i llarg termini. Ara ens juguem el fet de poder dissenyar el paper de futur del Penedès: el model econòmic necessita una urgent actualització de les seves premisses, i així mateix la situació econòmica actual fa que hàgim d’accelerar canvis que ja eren anunciats per l’evolució dels sectors amb més pes en la nostra economia i per les transformacions que es deriven de l’articulació del territori i les relacions amb les seves diferents àrees d’influència.

RESPONSABILITAT SOCIAL DEL TERRITORI (RST) 

 

RST vertical

La iniciativa pretén iniciar processos de reflexió sobre la RSE en cadascuna de les parts i trobar l’espai d’interessos compartits des del qual poder abordar un impuls d’aquestes pràctiques que es vinculin estretament tant a les pròpies estratègies empresarials com a les recollides en el Pla Estratègic del territori.

La Comarca de l’Alt Penedès per mitjà de la Fundació Pro Penedès porta anys desenvolupant el concepte de Territori Socialment Responsable aplicat a l’Alt Penedès i en els darrers any a l’Àmbit Penedès. El ràpid desenvolupament que està experimentant la Responsabilitat Social està afavorint que aquest enfocament de gestió suposi un repte per a moltes administracions públiques, organitzacions socials i empreses, incorporant pràctiques de responsabilitat social.

SERVEI PRODOMICILI

SERVEI-PRODOMICILI medium

 

El Servei PRODOMICILI és un servei de mediació per a la promoció dels serveis domiciliaris d’atenció a les persones, en especial adreçat a la gent gran, persones amb disminucions, amb malalties o amb dependències transitòries. S’actua en el camp de la intermediació destinada a la emergència i estructuració del sector de serveis domiciliaris d’atenció a les persones, amb l’ objectiu de promoure l’ocupació en el sector d’atenció domiciliària i també millorar la qualitat de vida d’aquells que utilitzin aquests serveis domiciliaris.

 

Contacte

Plaça Penedès, 3, 1r, 1a
08720 Vilafranca del Penedès

93 817 05 88

De dilluns a divendres
de les 8h a les 15h

fundacio@propenedes.com