logocmbpd

La Comissió Municipal per al Benestar de les Persones amb Discapacitat és un mecanisme de participació ciutadana on estan representades totes les entitats i fundacions de la vila relacionades amb aquest àmbit i, compta amb el suport de la regidoria de Serveis Socials. L’objectiu principal és que les mateixes persones amb diversitat funcional participin, a través de les entitats municipals, en el disseny de les accions del Programa de Promoció  les persones amb discapacitat alhora que suposa un espai d’intercanvi, de treball conjunt i de suport entre adreçat a les entitats.

Les accions que s’hi realitzen son diverses: divulgatives, formatives, lúdiques, de participació, de sensibilització… En aquest sentit destacar el Cicle CAPACITATS que engloba tot un programa d’activitats encaminades a commemorar el dia internacional de les persones amb discapacitat.

 Les entitats que formen la Comissió Municipal són les següents:

logopropenedesreflexos    fundacioespigalogo       elturook         logouniverspenedes

Fundació PRO-PENEDÈS       Fundació L’ESPIGA     EL TURO. Salut Mental        UNIVERS PENEDÈS

  logo-masalborna       logoentretots      nou-verd-300x300          creixent

Fundació Mas Albornà     Associació ENTRE TOTS         NOU VERD                Associació Creixent

 

OBJECTIUS GENERALS I ESPECÍFICS

Generals:

  • Millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat des d’una perspectiva de la inclusió, la diversitat i la normalització.
  • Potenciar l’atenció de les persones amb discapacitat des de els recursos i serveis dirigits a la població en general alhora que es faciliten les accions especifiques adreçades aquest col·lectiu.
  • Promoure la participació de les persones amb discapacitat dins dels òrgans de participació ciutadana municipals, a través de les entitats del territori.

Específics:

  • Facilitar i promoure la perspectiva de treball transversal, tenint com a protagonista i eix central de treball a la persona amb discapacitat, comptant amb l’estreta col·laboració de les entitats i les mateixes persones.
  • Transmetre la perspectiva i principis de la diversitat l’accessibilitat en els espais públics des d’un enfocament transversal: Vilafranca Accessible.
  • Dur a terme accions específiques de caire divulgatiu i de sensibilització adreçades al conjunt de la ciutadania, des d’una perspectiva de treball comunitari, a través de les accions que realitzen al llarg de l’any
  • Donar suport a les entitats, des del punt de vista de la visualització, difusió, formació, etc a través del convenis, convocatòria de subvencions, actualització de les informacions relacionades amb les entitats de la Comissió en el web municipal, etc.
  • Afavorir un espai de participació (CMBPD), entès com a plataforma de participació ciutadana, on aquestes entitats donen elements i criteris en el disseny de polítiques d’integració i on l’Ajuntament pot realitzar un traspàs d’informació i de coordinació d’actuacions conjuntes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s